Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Kronenburgersee Vulkaan-Eifel
Vakantie Duitsland Juni 2015

Musea

Eisenbahnmuseum

In Jünkerath is een klein spoorwegmuseum welke 1x per week geopend is voor een paar uur. Leuk museum met veel historische zaken van Jünkerath en omgeving. Jünkerath was vroeger een belangrijk knooppunt maar stelt nu niets meer voor. Veel gekletst met de toezichthouder over van alles en nog wat.

Buiten staat een wagon waarmee vloeibaar ijzer werd vervoert en de aandrijfas van een oude stoomlocomotief. Op 15 september 1966 werd voor het laatst met een stoom aangedreven locomotief gewerkt in Jünkerath.

Villa Otrang

Een bezoek gebracht aan de restanten van een Romeinse villa. De stenen restanten stammen uit het jaar 1. De oudste opgravingen op deze plek zijn van 250 voor onze jaartelling. De lichtgeel gekleurde gebouwen hebben niets met de Romeinse Villa te maken en dienen alleen ter bescherming van de opgravingen ter plaatse.

Deze villa ligt een paar kilometer ten noorden van Bitburg en bleef tot de vijfde eeuw in gebruik. Pas in het begin van de 19-de eeuw werden delen opgegraven en hebben de eerste conserverings­werkzaamheden plaatsgevonden.

Blankenheim

Blankenheim Eifelmuseum

Hierover valt niet veel te vertellen. Een klein museum waarin de gehele geschiedenis van de Eifel in beeld wordt gebracht.

Ahrquelle

De Ahr (85km lang) ontspringt in Blankenheim in de kelder van een historische woning op 474 meter hoogte. Hij mondt uit in de Rijn op 53 meter hoogte. Bij de bron gemiddeld 12 liter per minuut, bij de monding gemiddeld. 8 m3 per seconde. De Ahr verzorgt de afwatering voor een oppervlakte van ongeveer 900Km2

Romeinse Villa Porticus

De villa werd pas in 1894 ontdekt en in 1930/31 verder uitgegraven en later weer toegedekt om het te beschermen. De totale oppervlakte was 250 bij 120 meter en bevatte 75 ruimtes. De huidige vorm is met Europees geld in 2010 afgerond.

Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by