Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Villa Los Arcos Mazarron
Vakantie Murcia Spanje Oktober 2015

Eerste 24 Uur

Uitrusten Schiphol Jacques Bakker

Meteen na aankomst in het hotel een koud drankje genuttigd. Een gevoel van "we zijn er"

Vueling Schiphol

Heerlijke expresso met een oude Spaanse cognac in het restaurant van Hotel Jardin Milenio

Luchtfoto Antwerpen

Nog even nagenieten in de tuin van het hotel, heerlijk

Hotel Jardin Milenio

Voor de eerste nacht hadden we hotel Jardin Milenio (****) op 15 minuten rijden van de luchthaven geboekt. Mooie en zeer rustige kamer. Het restaurant ging om 20:30 open en we hebben voortreffelijk gegeten. Ik had ook het hotel bij het restaurant gezocht en niet andersom.

We hebben 4 verschillende voorgerechten gehad die allemaal zeer kostelijk van smaak waren. Gewoon perfect. Daarna een "mixed gril" genomen die in Nederland in de regel uit een karige 3 verschillende soorten vlees bestaat (uitgezonderd een Griek waar zo nog tot 4 verschillende soorten vlees gaan).

Hier bestond de mixed gril uit 8 verschillende soorten vlees wat voortreffelijk gegrild en heerlijk van smaak was. Zelden heb ik zo een lekkere mixed gril gegeten. Goed vlees en goed klaargemaakt. Een perfectie mix in dubbele zin.

Na een heerlijk dessert met een voortreffelijk dessert wijn nog even genoten van de koffie en de zeer oude Spaanse cognac die donkerbruin van kleur was en dus ook een flinke som geld koste. Maar ja, niet zeuren, moet je ook maar niet in een top restaurant vragen naar de beste Spaanse cognac die ze hebben. Om 11 uur als een blok in slaap gevallen. De reis was vermoeiend.

Hotel Jardin Milenio - Elche
Hotel Jardin Milenio - Elche
Hotel Jardin Milenio - Elche

Route langs de Kust

Vervolgens zijn we naar het oosten in de richting van de kust gereden. Daarna hebben we de N332 gevolgd naar het zuiden en een stukje toeristische kustweg gereden tussen La Mata en Torrevieja. In Torrevieja hebben we bij een Carrefour in 5 minuten de inkopen voor het ontbijt en de eerste dag gedaan.

We waren van plan nog een stukje toeristische kustweg te rijden maar we hadden geen tijd meer. We zijn daarom bij Dehesa de Campoamor op de autosnelweg AP 7 verder gedaan. Het was toen nog een uur rijden met de verwachting op 16:30 op het park aan te komen. Ik had afgesproken rond 16:00 aanwezig te zijn.

Aankomst Los Arcos

Het huis is van de buren van kennissen van ons. Het wordt beheerd door een Engels echtpaar (Sue en Colin) die voor meerdere huizen de locale belangen regelt. Er stond een fles wijn en bier klaar in de koelkast. Deze had de eigenaar voor ons achtergelaten. Zij hebben er de twee weken voor ons vertoefd.

Ik heb snel de auto leeggehaald en ben daarna meteen in het zwembad gesprongen (22 graden). Even later volgde een tweede plons. Het is perfect hier, een zwembroek heb je niet nodig en het is heerlijk rustig.

Uitrusten Schiphol Jacques Bakker

Eigen zwembad met alle vrijheid, minimaal 3xper dag

Vueling Schiphol

Meteen na aankomst een duik in het zwembad, even later een tweede plons

Luchtfoto Antwerpen

De eerste maaltijd aan het pleintje met fontein in Mazarrón

Eerste Kennismating Mazarrón

Na het uitpakken van de koffers zijn we naar Mazarrón gereden voor een hapje eten. Daar hebben we op een terras aan een pleintje met een fontein heerlijk gegeten.

De prijs is ongewoon laag. De prijzen op Tenerife en Gran Canaria vonden we ook laag, maar zijn hoog vergeleken met de prijzen hier bij een lokaal restaurant. Voor 8 tot 12 euro heb je al een complete maaltijd die bovendien ook nog eens voortreffelijk smaakt!

Donkere Weg

We moesten wel in het donker terugrijden maar het navigatiesysteem heeft mij teruggebracht. Dit was alleen via een andere weg als ik gekomen was.

Het woningencomplex heeft ook nog een achteringang die via een binnendoor weg te bereiken is. Extra handicap, er is geen verlichting, de weg is heuvelachtig en de witte streep staat niet in het midden!

Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by