Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Dreislar - Hochsauerland
Vakantie Duitsland Voorjaar 2016

Korbach en Goldhausen

Museum Wolfgang Bonhage - Korbach

Wolfgang-Bonhage Museum

Dit museum ligt in Korbach en is een zeer bijzonder en mooi museum, zeer veelzijdig en bezoekwaardig. Er is ook nog een buitenlocatie die in combinatie bezocht kan worden. Echter, omdat we dankzij een Italiaans restaurant, waar de toegezegde 10 minuten om het eten klaar te maken alleen al 40 minuten duurde om de soep klaar te maken, wat verlaat in het museum kwamen kregen we de toegangscode voor volgende week voor de buitenlocatie.

Museum Wolfgang Bonhage - Korbach

Goldhausen

Nabij Goldhausen, hoe kan het ook anders, is een goudmijn met de meest rijke goudaders van Duitsland. Wel bijzonder dat de berg waaronder gegraven wordt de Eisenberg heet. In Goldhausen werd reeds in de 11de eeuw goud gedolven (dagbouw) maar kort daarna werd ook ondergronds gezocht naar goud.

Inmiddels lopen er voor ruim 20km aan mijnschachten en mijngangen. Het delven van het goud is al lang niet meer renderend. In totaal zou er 1000 tot 1500 kg goud zijn gedolven. Een aantal schachten is toegankelijk en dienen nu de wetenschap.

Museum Wolfgang Bonhage - Korbach
Museum Wolfgang Bonhage - Korbach
Korbacher Splate

Korbacher Spalte

Aan de rand van Korbach is de Korbacher Spalte te vinden. Dit is een kloof met sedimenten uit het Perm van 256 miljoen jaar oud. De kloof is 20 meter diep, tot 4 meter breed en heeft een lengte van 1km.De kloof is pas in 1964 ontdekt.

In het Laat-Perm lag het gebied van de Korbacher Spalte nabij de evenaar en was het een kustwoestijn langs de zogenoemde Zechstein-zee.

Hier zijn belangrijke opgravingen gedaan van de zogenoemde zoogdierachtige reptielen. Omdat de restanten in de kloof terecht zijn gekomen zijn deze beschermd gebleven van weer en wind. Het is een zeer zelfzame en belangrijke locatie van opgravingen.

Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by