Geen
Header Voorjaarsvakantie Ouddorp
www.JacquesBakker.nl
Korte Vakantie Winterberg
April 2025
  Jacques Bakker
en
Anja Oosterveld  
Geen
Introductie Eerste Dag Winterberg Kahler Asten Laatste Dag
« Vorige Volgende »

Eerste Dag

Lunch

En wat voor ééntje. Zoals gepland waren we om 09:30 vertrokken en waren rond 12 uur bij ons lunch adres in Unna, Restaurant "Zur Post" aan de Hemmerder Dorfstrasse, die open is voor een warme lunch van 10:00 tot 13:30. Dit was dus weer een lunch volledig in overeenstemming met de Duitse gründlichkeit en gemütlichkeit.

Voor nog net geen 14 euro hadden we beide een kommetje soep (en dat was een (heerlijke aspergesoep), en natuurlijk was het gebruik van de heerlijke en goed gevulde salade bar bij de prijs inbegrepen.

Anja had een knapperige schnitzel met warme groenten en mooi gebakken frietjes. Ik had twee varkensvlees medaillons met ham en champignonroomsaus en dan met kaas erover uit de oven met daarbij heerlijke, zoals je alleen maar in Duitsland geserveerd krijgt, bratkartoffeln.

Dus mocht je een beetje moeite hebben om het overzicht te bewaren, we hebben voor 28 euro met twee personen heerlijk en goed gegeten. Dat is moeilijk te geloven als je altijd in Nederland blijft en nooit de grens over gaat naar Duitsland.

Inchecken

Maar goed, na een goed gevulde buik zijn we naar ons hotel in Winterberg gereden. Inchecken was mogelijk vanaf 14:00 uur en wij kwamen een kwartiertje later aan. Alles goed en wel met de kamer, deze was royaal. Het is een "traditioneel" Duits hotel met veel hout en gezelligheid.

Golf

Na het uitpakken van ons koffertje zijn we meteen een rondje over de golfbaan gaan maken en hebben een paar actie foto's naar mijn zwager gestuurd. Het is tenslotte zijn favoriete sport. We hebben alle holes gespeeld en waren wel aan een verfrissing toe. Bij golf moet je veel lopen en in de volle zon raak je wel gauw uitgedroogd.

Weitzen of Weizen

Een Gaststube ontbreekt dan ook niet in dit traditioneel Duitse hotel en we hebben een heerlijk plekje in de zon kunnen bemachtigen. De bediening is vriendelijk en Weitzen bier is heerlijk.

Met de zon op het bolletje en een beetje uitgedroogd smaakt een koud biertje wel lekker

Toch wel bijzonder dat de schrijfwijze van Weitzen sinds 1901 is veranderd, het is sinds een conferentie van 1901 niet meer correct om Weitzen te schrijven maar "Weizen" is de nieuwe schrijfwijze. Het is dan zeer opmerkelijk dat bijna iedereen in Duitsland (inclusief een Nederland) het blijft uitspreken met een t in erin.

Het is nu vijf uur en ik zit aan mijn derde halve liter Weitzen, straks om 18:30 moeten we aanschuiven voor het buffet.

Buffet

Vanavond buffet en de soep was asperge! Dit is niet toevallig maar heeft alles te maken met het seizoen.

Er was Schweinebraten, lasagna, wilde zalm, diverse groenten en Butterkartoffeln, diverse sauzen en natuurlijk een uitgebreid saladebuffet. Maar ja, je hebt maar een uur voor het buffet, dus het is wel aanpoten als je iets van alles wilt proberen.

Voor de prijs waarvoor dit aangeboden wordt is het bijna uitbuiting van de Duitse horeca. Het is dan ook nog eens zo dat het personeel zeer vriendelijk is en alle aandacht voor jou heeft.

Het toetje, dat was ik bijna vergeten, was een chocoladevla. Wat kan er nu bijzonder zijn aan een chocoladevla? Nou dat hij vers is klaargemaakt, echt gekookt met chocolade en verse melk.

Dan zit er natuurlijk wel een vel op, vroeger was dat gewoon, anno 2025 is dat bijzonder en wel zo lekker. Vroeger hadden we een hekel aan een vel op vla, nu zijn we er blij mee.

Roter

We zijn na het buffet nog weer even in de gaststube geland. Er is een kaart met Spirituosen, iedereen die weleens in Duitsland is geweest weet wat er dan zo ongeveer op de kaart staat.

Hier stond bovenaan de kaart een "roter". Dit drankje staat in het rijtje van de doppelkorn etc. maar ik kende het niet, althans ik had geen idee wat dit was. Zo bescheiden als ik was heb ik natuurlijk gevraagd en je raad nooit wat het was. Nou?, … Bessenjenever van de Kuijper uit Nederland!

« Vorige Volgende »
Introductie Eerste Dag Winterberg Kahler Asten Laatste Dag


terug naar de startpagina »