Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Kronenburgersee Vulkaan-Eifel
Vakantie Duitsland Juni 2015

Eten

Ontbijt Buiten

Op zondag zijn we altijd een beetje later en we hebben buiten op het terras gegeten. Natuurlijk stond er weer het bekende vakantie ontbijtje op tafel met warme broodjes en croissants.

Niet alleen op zondag maar natuurlijk elke dag een ontbijt met zelf (af)gebakken broodjes, lekkere aardbeien en de bekende Duitse lekkernijen zoals de rauwe ham, bloedworst en hausmacher leberwurst.

Bezoek

De verwachting dat Tante Jennie en mijn Schoonvader er om 12:00 zouden zijn maar uiteindelijk waren ze er om 12:45. Mijn schoonvader had zich niet helemaal gehouden aan mijn aanwijzingen en Prum ingereden en de verkeerde afslag naar Stadtkyll genomen.

Tante Jennie en mijn Schoonvader op bezoek

Tussen 13:00 en 20:00 hebben we allerlei hapjes gegeten en de BBQ aangestoken. We hadden veel te veel gehaald. Om 20:00 zijn we weer retour gegaan naar de Moezel. Zij zitten op park Mont Royal, boven op een berg in een bocht van de Moezel. De retour rit duurde 1h45. De heenreis heeft hun 2h30 gekost.

Starter

Nee niet weer eten maar de "Starter" heb je nodig bij de voorbereiding van de BBQ. Dankzij dit handige hulpje bij het aansteken van de BBQ, die de originele naam Starter heeft gekregen, is het een fluitje van een cent geworden. Wel is het handig bij het leeggooien van de Starten om een grote vuurvaste handschoen te hebben. Achteraf gezien is het zelfs beter om er twee te hebben!

Eenmaal de Starter ontstoken en dan heb je er een klein halfuur geen omkijken meer naar en heb je even alle tijd om een boekje te lezen in plaats van druk te zijn met het wapperen met de lokale krant. Even leeggooien en om 18:00 begonnen met de BBQ. Het vlees was bij REWE gehaald en was zeer goed.

Bij ons gaan er 6 satéstokjes in één ons, in Duitsland weegt 1 satéstokje een ons, het is dus eigenlijk meer een satéstok. Oppassen want je hebt gauw te veel.

Uit Eten

De meeste dagen hebben we buitenshuis van de lunch en avondeten genoten. Bovenstaand een aantal voorbeelden van het lekkere eten in de Eifel. Onderstaand een aantal voorbeelden van het heerlijke gebak in de Eifel.

Bijzondere Vermelding: Bistro La Grappa in Stadtkyll

Officiele naam: Alt Stadtkyll Gastronomie GmbH maar de naam Restorante La Grappa staat met grotere letters op de gevel. De bijzondere vermelding moet niet gezien worden als een aanbeveling maar als een dikke afrader.

Het eten was afgevlakt en had niets speciaals. Dat moet ook wel met zo een uitgebreide kaart. Als voorgerecht hadden we gebakken camembert, dit kwam duidelijk uit de diepvries. De gebakken champignons van Anja waren ook een klant en klaar product. Dan liever een kleinere kaart met echt eten. Diepvriesproducten opwarmen doe ik zelfs thuis niet.

Als hoofdgerecht had Anja Rumpsteak met champignon roomsaus. Dit werd in het Nederlands op de menukaart vertaald als haasbiefstuk. Daar had dit stukje vlees helemaal niets mee te maken. Ik had een paar varkensfilet-tjes in een pannetje met gebakken aardappels. Het kwam gewoon wat te kort. Zo was het ook geheel onduidelijk wat die radijs op het boord van Anja en van mij te zoeken had.

Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by