Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Dreislar - Hochsauerland
Vakantie Duitsland Voorjaar 2016

Ettelsberg

Willingen

Willigen

Ettelsberg is waarschijnlijk minder bekend maar de plaats Willingen is wel bekend van het bekende skigebied. Laat wel duidelijk zijn dat niemand ooit van Willigen had gehoord als deze plaats niet aan de voet van de Ettelsberg had geleden. Het is een beetje de tegenhanger van Winterberg.

Willinger Hochheideturm

Hoogste Punt van Sauerland

In Winterberg is de hoogste berg van Sauerland, der Kahler Asten met een hoogte van 841 meter. In Willigen hebben ze een beetje pech, want deze berg is slechts 834 meter hoog!

Wraak is genomen.

Op de 834 meter hoge top van de Ettelsberg is de Willinger Hochheideturm gebouwd. Een betonnen kolos van 62 meter hoog met rondom een uitzichtplatform op 42 meter hoogte. Een lift brengt je in enkele momenten naar boven.

Hiermee is dit dus het hoogste punt van Sauerland geworden!

Ettelsberg Seilbahn

Kabelbaan

Om boven op de top te komen kan gebruik worden gemaakt van een kabelbaan die alle seizoenen in gebruik is. In de winter is het een skigebied, in de zomer is het een druk gebruikt parcours voor mountainbike fanaten. Deze gaan met fiets en al in de kabelbaan naar boven.

Het basisstation van de Ettelsberg seilbahn ligt op 590 meter en brengt je boven op de top naar 830 meter. De lengte van de kabelbaan is 1400 meter, dus zo stijl is hij niet. Tijdens ons bezoek waren niet alle gondels "aangekoppeld" en stonden er nog 24 in de opslag op het zijspoor.

Mooi uitzicht vanuit de kabelbaan
Top van de Ettelsberg
En met de lift nog hoger
Anja op de Ettelsberg
Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by