Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Villa Los Arcos Mazarron
Vakantie Murcia Spanje Oktober 2015

Vakantiewoning Los Arcos

Anja Oosterveld

Dagelijks ontbijt

Jacques Bakker

Op zondag met een eitje en croissants, na eerst een duik in het zwembad

Los Arcos - Mazarron

Achterkant van de woning

Ontbijt

Broodjes afbakken, croissantjes maken, eitje koken, thee maken, tafel dekken, cheddar kaas, lokale rauwe ham, gerookte zalm, jammetje en yoghurtje erbij en daarna lekker eten.

Vrijwel dagelijks, na het ontbijt een lekker kopje koffie en het reisverslag bijwerken achter de computer.

Spaans Ritme

Het lijkt erop dat de Spanjaarden op zondag tussen 13:00 en 16:00 gaan eten. Na 16:00 uur begonnen de terrassen weer leeg te lopen. Het blijft dan rustig en de meeste gaan om 20:00 weer open.

Een totaal ander ritme dan in de bekende vakantieplaatsen op Gran Canaria en Tenerife waar we tot nu toe geweest zijn. Daar blijft het bruisend zonder onderbreking.

Los Arcos - Mazarron

Voorzijde met de ingang

Jacques Bakker

Dagelijks even reisverslag bijwerken, na eerst een duik in het zwembad

Anja Oosterveld

Verder dan eigen pizza creatie uit de oven zijn we niet gekomen

Zwart Scherm

En toen ging mijn scherm op zwart. Blijkt dat ik al die tijd dat ik buiten aan het werk was geweest geluk heb gehad. Ik had in het tuinhuisje twee stopcontacten gevonden en met mijn reisverlengsnoer, wat ik altijd bij me heb als ik van huis ga, kan ik enige meters overbruggen zodat ik naast het zwembad op mijn laptop kan werken.

Vandaag om 18:00 ging tijdens het typen het scherm op zwart. Blijkt dat er op de stopcontacten in het tuinhuisje alleen spanning staat als de buitenlamp aan is!

Eigen Gemaakte Pizza

Er zit een goede oven in de vakantiewoning. Daar hebben we elke ochtend gebruik van gemaakt. Dan heb je verse broodjes zonder dat je op pad moet naar de bakker.

De oven is ook goed geschikt voor een pizza bereiding. We zelfs twee keer zelf twee pizza's in de oven gemaakt met mozzarella en Spaanse ham en een eitje in het midden. Heerlijk. Glaasje rosé vooraf en meloen na en de maaltijd is compleet.

Los Arcos - Mazarron

Woonkamer met doorgang naar terras

Los Arcos - Mazarron

Eettafel, die we niet gebruitk hebben

Los Arcos - Mazarron

Keuken met ook een deur naar buiten

Nachtbloeier

Toen we buiten aan de koffie zaten viel mijn oog op de bloeiende cactus achterin in de tuin. Dit blijkt een nachtbloeier te zijn en ik heb dus meteen een aantal foto's genomen.

Ik denk dat het een Cereus Hildmannianus is. Deze wordt ook wel koningin van de Nacht genoemd.

Slechts 1 nacht

In de vroege ochtendschemering nogmaals een paar foto's gemaakt van de bloeiende cactus. Het blijkt dat deze bloem ook echt maar 1 nacht op zijn hoogtepunt is. Ik vraag me wel af wat dan de functie van zo een bloem is. Het moet zo een cactus enorm veel energie kosten. Na zonsopkomst zit de bloem weer helemaal dicht. Later op de dag hing de bloem helemaal slap en is hij verwelkt.

Nachtbloeier

Cactus na zonsondergang, zeer bijzonder.

Nachtbloeier

Cactus in vroege ochtend. In het midden van de cactus zit als het ware nog weer een bloem.

Nachtbloeier

Cactus nadat de zon er goed door was gekomen.

Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by