Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Kronenburgersee Vulkaan-Eifel
Vakantie Duitsland Juni 2015

Wandelen

Eichholzmaar
Eichholzmaar

Eichholzmaar

Een mooie omgeving om te wandelen. Juist omdat de Eichholzmaar zo klein is blijft het overzichtelijk. De doorsnede is 120 meter en op het diepste punt is deze 3 meter diep. Opmerkelijk is dat de maar drooggelegd is rond begin 1900 om weidegrond te creëren en pas in 2007/2008 werd de Maar weer opnieuw ingericht en kon de natuur zijn gang weer gaan. Dit om even aan te geven hoe origineel de natuur in dit gebied is.

De oorspronkelijke krater is 13.000 jaar geleden ontstaan en was 26 meter diep.

Mineralquelle Steffelner Drees

De Steffelner Drees (Mineralquelle) is een kleine bron die af en toe een beetje borrelt. Er dreef een dode kikker in en dus ik heb er maar niet van proberen te drinken. Ik heb de kikker er nog wel uitgehaald. Op de terugweg kwamen we nog diverse andere wandelaars tegen. Wellicht dat zij wel een slokje van het frissen water hebben genomen...

Eichholzmaar
Mineralquelle Steffelner Drees

Vulkangarten Steffeln

Leuk om door heen te lopen. Ik heb Anja op een bankje gezet en ben zelf afgedaald in de vulkaan en er ook weer uitgekomen.

Educatief zit het goed in elkaar. Volgens de beschrijving heb je 1,5 uur nodig voor de rondwandeling. Ik was na een 30 minuten was ik weer teug bij het bankje. Toegegeven, wel met een paar zweetdruppels.

In de omgeving van Steffeln is het leuk wandelen. Het aantal inwoners op het platte land - tot dit categorie behoort ongeveer de gehele Eifel - is de laatste 100 jaar niet significant toegenomen!

Mineralquelle Steffelner Drees
Eichholzmaar
Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by