Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Kronenburgersee Vulkaan-Eifel
Vakantie Duitsland Juni 2015

Greifvogelstation en Wildfreigehege Hellenthal

Greifvogelstation Hellenthal Jacques Bakker met Adelaar
Wildfreigehege Hellenthal Anja Oosterveld
Greifvogelstation Hellenthal Jacques Bakker met telelens

2 Parken in 1

Het park bestaat eigenlijk uit twee delen, het Greifvogelstation en het Wildfreigehege Hellenthal. Hier lopen verschillende soorten "wild" rond die je hier in de omgeving kunt tegenkomen.

240 km/uur

Op de middag wordt een demonstratie van roofvogels gegeven. Hierbij met de telelens een poging gedaan om bijzondere opname te maken. Best wel lastig omdat enkele roofvogels een snelheid halen van 240km/h. Probeer dat maar eens te volgen.

Oplossing is zorgen dat de vogels recht op je af komen. Als je dan eenmaal je plekje gekozen hebt en de vogels worden groter krijg je af en toe wel een klap met de vleugels tegen te hoofd of schouder.

Ruhig Stehen Bleiben

Geruststellende tekst hoor ik nog steeds "Wenn Sie ruhig stehen bleiben, kann nichts passieren". Dat is wel moeilijk als er een vogel met een spanwijdte van 2 meter recht op je afkomt en met slechts enkele centimeters speling over je hoofd vliegt. Af en toe wel een tik met de vleugels gekregen op schouder en hoofd.

Eenzaam en Onbewegelijk

Anja heeft met haar telefoon nog een foto genomen van mijn standpunt, deze zie je hierboven aan de rechterkant.

Hieronder een aantal foto's die in het park genmomen zijn. We waren ook nog getuige van de eerste stappen van een net geboren Lama.

Greifvogelstation Hellenthal Jacques Bakker met Adelaar
Wildfreigehege Hellenthal Anja Oosterveld
Greifvogelstation Hellenthal Jacques Bakker met telelens
Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by