Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Dreislar - Hochsauerland
Vakantie Duitsland Voorjaar 2016

Vakantieverblijf en Omgeving

Omgeving

Heinrich der Lowe

Medebach en Hendrik de Leeuw

In het midden van de twaalfde eeuw werd Medebach opgenomen als lid van de hanzesteden echter in 1179 werd de stad door een vazal van Hendrik de Leeuw volledig in de as gelegd.

De machtsverhoudingen waren in de twaafde eeuw niet te vergelijken met de eenheid van het huidige Duitsland. Echter is het wel zo dat de sporen van Hendrik de Leeuw (Heinrich der Löwe) in onze aller dag nog steeds merkbaar en zichtbaar zijn. Zeer boeiende geschiedenis rondom deze persoon.

Een zeer complete samenvatting van zijn leven en erfenissen is te vinden in de Duitse wikipedia. Een samenvatting daarvan staat in de Nederlanse wikipedia. Uiteindelijk kreeg zijn bekendheid nog een oplevering door Playmobiel.

Qi-Gong locatie Dreislar

Qi Gong

(Bijna) iedere ochtend ben ik tussen 06:30 en 07:00 uit bed gegaan en heerlijk genoten van 1 tot 1,5 uur Qi-Gong oefeningen. De omgeving was heerlijk, zie ook de foto van mijn vaste standplaats. Een mooie rustige plaats met uitzicht over weilanden en bosrand. Heerlijk rustig en ontspannend in de opkomende ochtendzon terwijl er nog wat dauw over de velden hing.

Bijna elke dag gestart met een volledige warming-up, dan "Lift Qi Up Pour Qi Down" en dan "De Acht Brokaten van Shaolin".

Daarna het dagelijkse ritueel van eitje koken, tafel dekken, fruit klaar maken, en niet te vergeten Anja wakker maken en ontbijten!

Ontbijt Anja Oosterveld

Vakantiewoning

Daar was niets mis mee, alles geweldig goed, compleet en schoon. Gewoon Top! Eigenaren ook zeer vriendelijk. Onderstaand een paar foto's van het onderkomen.

Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by