Dit zijn wij dus!
Naam van de website

Villa Los Arcos Mazarron
Vakantie Murcia Spanje Oktober 2015

Museum Parque Arqueologico L'Alcudia

Uitrusten Schiphol Jacques Bakker

De ingang met filmzaal

Vueling Schiphol

Afgerond onderzoek

Twee Uur ipv 30 Minuten

Net een paar kilometer buiten het centrum van Elche ligt Parque Arqueologico L'Alcudia wat tevens een locatie is van het University Foundation for Archaeological Research L'Alcudia.

Ik had gedacht hier even, een half uurtje of zo, te kijken naar een Romeinse opgraving. Het is echter een volwaardig museum waar we meer dan 2 uur binnen zijn geweest. Veel opgravingen en veel bijzondere dingen te zien. Zowel binnen als buiten op het uitgestrekte terrein.

Meer Personeel dan Bezoekers

Er was een paar man personeel aanwezig en toen wij kwamen waren we de enige twee bezoekers. Het is wel opmerkelijk hoe slecht het Engels van de Spanjaarden is. Daar tegenover staat wel dat zij Spaans spreken waar ik helemaal niets van begrijp. Ik verwacht de komende twee weken mijn Spaanse Talengids wel nodig te hebben.

Het museum Parque Arqueologico L'Alcudia bestaat uit verschillende gebouwen. Er word nog steeds actief aan archeologie gedaan op diverse plaatsen op het terrein. Bijzonder is ook de ontdekking van restanten van een Christelijke kerk naast die van een Romeinse tempel.

Luchtfoto Antwerpen

Een zeer uitgestrekt terrein waar veel te zien is.

Uitrusten Schiphol Jacques Bakker

Achterop het terrein stond tot mijn verrassing pas het hoofdgebouw van het museum.

Vueling Schiphol

Veel bijzonderheden

Luchtfoto Antwerpen

Opgraving aan een Romeinse tempel

Jacques Bakker Anja Oosterveld Fotohandig Design by